Дубай се движи с пълна сила към футуристичното бъдеще, изпълнено

...
 Дубай се движи с пълна сила към футуристичното бъдеще, изпълнено
Коментари Харесай

Започнаха проби на първото автономно летящо такси

 Дубай се движи с цялостна мощ към футуристичното бъдеще, изпълнено с съвременни небостъргачи и летящи таксита, откакто стартира тестванията на двуместния въздухоплавателен уред Volocopter. Електрическото 18-роторно транспортно средство полетя в небето над града за първи път в понеделник, което градът се надява скоро да предлага първите самостоятелно летящи таксита в света.


Volocopter за пръв път се появи през 2013 година, като иновационно електрическо въздухоплавателно средство и набра известност през идващите години посредством поредност от сполучливи изпитателни полети и неотдавна, инвестиция в размер на Щатски долар 29 млн. от Daimler. Проектиран за самостоятелно транспортиране на двама пасажери от точка А до точка Б без водач, Volocopter, в сегашния си вид може да лети до 30 минути с оптималната скорост от 100 км/ч


Дубай разгласи проектите си да тества Volocopter още през юни и го преименува за задачите си на Автономно Въздушно Такси (Autonomous Air Taxi, AAT). Надявйки се, че въздухоплавателните средства ще играят значима роля, когато самостоятелните транспортни средства ще поемат една четвърт от всички пътувания в града до 2030 година



„ Автономното въздушно такси има разнообразни неповторими характерности, които включват най-високи стандарти за сигурност и сигурност и голям брой осигуровки на всички значими съставни елементи като витла, мотори, електрозахранване, електроника и надзор на полета ”, споделя Негово Превъзходителство Матар Ал Тайер, общоприет шеф и ръководител на борда на изпълнителните шефове на Пътнотранспортните управляващи в Дубай. „ Volocopter, също по този начин е оборудван с спомагателни спешни парашути, девет самостоятелни акумулаторни системи и система за бързо зареждане на батерията, която лишава два часа, за постигане на цялостен заряд при прототипната версия, което ще бъде доста понижено при индустриалната версия. ”


Нямаше никой в самостоятелното транспортно средство, до момента в който правеше първия си полет над Дубай, покрай Jumeirah Beach Park. Престолонаследникът, Негово Височество, принцът на Дубай Шейх Хамдан, натисна бутона за пускане на първия самостоятелен изпитателен полет и да следи предаваната онлайн картина от небето.



Той също по този начин, бе осведомен в резюме, по какъв начин въздушните такси ще бъдат интегрирани с други системи за публичен превоз и по какъв начин потребителите ще може да резервират полети и да наблюдават маршрутите си на полет посредством приложение за смарт телефон. Пробите на самостоятелните въздушни таксита в Дубай ще се организират през идващите пет години.
   
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР